Bosch-batterijen

Header texte

Bosch-batterijen

Aangepast vermogen voor elke wagen

De keuze voor een Bosch-batterij

De keuze van een batterij is afhankelijk van het type wagen, de systemen, het gebruik en het klimaat. De batterijen uit de series S3, S4, S5, S4E en S5A van Bosch zijn afgestemd op de behoeften van uw wagen en voldoen aan de eisen van de originele uitrusting.
 

De voordelen van Bosch-batterijen:
 

  • 100% onderhoudsvrij: omdat de batterijen een minimale hoeveelheid water verbruiken, vereisen deze geen onderhoud tijdens de gebruiksduur.
  • Maximale veiligheid: een dubbele beveiliging tegen vlamkering beschermt de batterijen tegen vonken tijdens het laden, vervoeren, onderhouden of kantelen. Het verzegelde deksel van de batterij is zo ontworpen dat er geen zuur kan lekken.
  • Gemakkelijk te vervoeren en monteren: dankzij de ergonomische transporthandvatten zijn de batterijen gemakkelijk te hanteren.

Bosch-technologieën voor steeds meer vermogen en betrouwbaarheid

Bij een batterij zijn vooral het vermogen en de betrouwbaarheid van belang. Op dat gebied is Bosch dé wereldwijde standaard.
 

Omdat we alleen genoegen nemen met de allerhoogste kwaliteit, kiezen de grote autofabrikanten in hun assemblage voor Bosch-batterijen. Om dat zo te houden, hebben onze ingenieurs maar één doel: het beste blijven verbeteren.
 

Sinds kort past Bosch twee geavanceerde technologieën in zijn batterijen toe om met name in te spelen op de behoeften van de nieuwe wagens met start/stop-systeem:
 

  • De prestaties van de S4 EFB-technologie (Enhanced Flooded Battery) van Bosch vallen tussen de vereisten van de conventionele batterijen en S5 AGM-technologie. Deze technologie is perfect berekend op moderne wagens met een start/stop-systeem. Door de hoge cyclusweerstand kan de batterij voldoende energie leveren om een wagen onder alle omstandigheden te laten starten. Dankzij de hoge vermogensdichtheid van de S4 EFB-technologie voldoen de batterijen ook aan de behoeften van wagens met allerlei elektrische systemen.

  • De AGM-technologie (Absorbent Glass Mat) is de meest geavanceerde technologie die nu op de markt is. Deze technologie voldoet aan de strengste eisen en levert een indrukwekkende dynamische oplaadcapaciteit. Daardoor is de capaciteit voor ontlaad/laadcycli vier keer zo groot als bij conventionele startbatterijen. Dat is een absolute must voor wagens met een start/stop-systeem en terugwinning van remenergie, maar ook voor alle wagens met meerdere elektronische comfortsystemen.

     

 

Onze batterijen voor wagens zonder start/stop-systeem

Onze S3 batterijen: Optimaal startvermogen – Geschikt voor wagens met een laag stroomverbruik
Hoge betrouwbaarheid en een optimale startcapaciteit tegen een gunstige prijs voor compacte wagens, oudere wagens of wagens met beperkte comfortsystemen.
 

 

Onze S4 batterijen: Uitstekend startvermogen – Geschikt voor wagens met veel stroomverbruikers
Een krachtige energiebron om veilig te starten en de perfecte voeding voor de steeds belangrijkere comfortsystemen van middenklassewagens.
 

 

Onze S5 batterijen: Zeer hoog startvermogen – Geschikt voor nieuwe wagens en wagens uit de luxere klasse
Maximale prestaties voor het starten van krachtige motoren en de voeding voor zeer luxe systemen.
 

Onze batterijen voor wagens met start/stop-systeem

Onze S4E batterijen: Zeer hoog startvermogen – Geschikt voor wagens met start/stop-systeem die veel stroomverbruikers hebben
Een hogere cyclusweerstand om meerdere keren na elkaar te kunnen starten, wat met name nodig is bij middenklassewagens met start/stop-systeem.
 

 

Onze S5A batterijen: Zeer hoog startvermogen – Geschikt voor wagens met start/stop-systeem uit de luxere klasse
De beste technologie voor wagens waaraan hoge eisen worden gesteld: herhaaldelijk stoppen en starten, gebruik van comfortsystemen tijdens stilstand en van verschillende systemen op hetzelfde moment.
 

Ontdek al onze batterijen voor lichte voertuigen, boten, campers, caravans en motoren

Heeft u een boot waar u tijdens de zomer mee gaat varen? Of een camper om lange reizen met het gezin te maken? Bosch heeft ook oplossingen voor deze voer- en vaartuigen! Naast batterijen voor lichte voertuigen levert Bosch ook batterijen voor boten, campers, caravans, motoren en nog veel meer!
 

In onze online catalogus kunt u de batterij vinden die u nodig heeft en direct de belangrijkste technische gegevens bekijken.
 

U kunt zoeken op basis van het type, merk of model van uw voer- of vaartuig of op basis van de technische kenmerken van de batterij.