Easy Tech

Accutest
Tips
Goed om te weten
Technologieën
 • Twijfelt u of uw accu wel goed werkt? Plant u een lange reis? Met Bosch Easy Way kunt u uw accu bij een van onze partners laten controleren en kunt u met een gerust hart naar uw bestemming vertrekken.

  Als u lid wordt van Bosch Easy Way, kunt u uw accu laten testen. Zo kunt u uw accu alvast laten vervangen en uw reis met een gerust hart voortzetten.

  Bosch Easy Way: een compleet dienstenpakket voor uw rijcomfort.

  Voorwaarden en praktische informatie

  Slechts een keer geldig.

  Als u uw accu gratis wilt laten testen door een van onze partners, log dan in op uw Easy Way-account en ga naar Easy Tech. Daar vindt u alle benodigde informatie.

 • Een accu moet je onderhouden! 

  Enkele tips om zo lang en optimaal mogelijk gebruik te kunnen maken van uw accu!

  • De juiste accu is die accu die al het elektrisch verbruik optimaal kan voeden. Controleer voor het kiezen van uw accu goed met welke verbruikers uw auto is uitgerust.
  • Korte, herhaalde ritten verlagen de levensduur van de accu. Neem in dat geval af en toe de tijd om enkele langere ritten te maken.
  • Test regelmatig de spanning van de accu in rust: bij 12,4 V moet u de accu opladen; bij 12,2 V bestaat er al een risico op sulfatering; bij 12 V moet u de accu onmiddellijk vervangen! 
  • Maak de poolklemmen van uw accu goed schoon: de sulfaten die zich hierop afzetten, vertragen de stroomcirculatie!

  Bosch Easy Way: een all-in programma voor uw rijgemak

 • Enkele gegevens over uw Bosch-accu

  Waarvoor dient een accu?

  Een accu voorziet de elektrische accessoires van een auto van stroom wanneer de motor stilstaat en verstrekt energie voor de startmotor, de verlichting en andere stroomontvangers wanneer de motor draait.

  Hoe werkt een accu?

  Een accu is een elektrochemisch systeem dat chemische energie omzet in elektrische energie om die later te kunnen gebruiken.

  Waarom moet een accu vervangen worden?

  Corrosie van de roosters of sulfatatie kan veroorzaakt worden door een te lage of te hoge lading en door hoge temperaturen.

  Hoelang gaat een accu mee?
  Dat kan variëren, maar meestal ongeveer 6-7 jaar.
  Symptomen van een vermoeide accu:

  • problemen met starten;
  • hortend starten;
  • controlelampje op dashboard.
 • Bij een accu zijn vooral het vermogen en de betrouwbaarheid van belang. Op dat gebied is Bosch dé wereldwijde standaard.Power Frame®

  Omdat we alleen genoegen nemen met de allerhoogste kwaliteit, kiezen de grote autofabrikanten in hun assemblage voor Bosch-accu's. Om dat zo te houden, hebben onze ingenieurs maar één doel: het beste steeds verder verbeteren. 

  Sinds enkele jaren vormt de PowerFrame®-technologie het hart van de Bosch-accu's.

  Onlangs heeft Bosch twee staaltjes spitstechnologie in haar accu's verwerkt om vooral in te spelen op de behoeften van de nieuwe auto's met start/stop-systeem: 

  De AGM-technologie (Absorbent Glass Mat) is de meest geavanceerde technologie die er nu op de markt is. Ze beantwoordt aan de strengste eisen en levert een indrukwekkende dynamische herlaadcapaciteit. Daardoor is de capaciteit voor ontlaad/laad-cyclus vier keer groter dan bij conventionele startaccu's. Dat is een absolute must voor auto's met een start/stop-systeem met terugwinning van de remenergie, maar ook voor alle auto's die voorzien zijn van allerlei elektronische verbruikers.

  De prestaties van de S4 EFB-technologie (Enhanded Flooded Battery) van Bosch situeren zich tussen de eisen die aan de conventionele startaccu's worden gesteld en de S5 AGM-technologie. Deze technologie is perfect berekend op moderne auto's met een start/stop-systeem. Door de hoge cyclusweerstand kan de accu voldoende energie leveren om een auto in alle omstandigheden te laten starten. Dankzij de hoge vermogensdichtheid die de S4 EFB-technologie biedt, kunnen de accu's ook beantwoorden aan de behoeften van auto's die voorzien zijn van allerlei elektrische verbruikers.